PRAGA


He estat uns dies a Praga participant a una trobada de Ministres de Sanitat de la Unió Europea, entorn del tema de la e-health. Fa deu anys que la Comissió Europea va posar en marxa un programa ambiciós per tal de potenciar les tecnologies de la informació i de la comunicació en l’ àmbit de la salut.

Sense cap dubte estem vivim un gran canvi en la forma que entenem els serveis de salut. Per una banda l’ envelliment de la població, l’ augment de malalties cròniques, les noves descobertes en la genètica, la biomedicina, i en especial les tecnologies estan obrint un nou paradigma.

La recepta electrònica, la història clínica digitalitzada, les imatges mèdiques digitals, etc no solament permeten una major eficàcia, si no també una major transparència i un a major seguretat.

A destacar que amb la telemedicina i la teleassistència s’ obren un munt de possibilitats d’ atenció del metge a distància. Es tracta de fer circular l’ informació i no tan les persones. Especialment tenir atenció mèdica a casa. La tecnologia està a punt i tenim tot un munt de eines que podem utilitzar tot seguit. Ens cal avançar en el canvi organitzacional que suposen l’ utilització de les Tic, amb el suport dels professionals de la salut i la complicitat dels usuaris.

Haig de dir que anem bé. Que estem en la primera divisió. Gràcies al Departament de salut i la complicitat dels proveïdors de serveis de salut i un gran nivell dels professionals del sector estem avançant a una velocitat adequada.

A Praga feia fred. Nevava. Mentre, el President de la República checa feia el seu discurs com a president de torn de la Unió Europea al Parlament Europeu a Estrasburg. Un discurs antieuropeu que va a provocar que varis diputats abandonessin el recinte. Una mica trist. No es pot ser d’ un club i negar l’ existència del mateix. Hom sempre pot optar per anar-se’n. Evidentment el projecte europeu no es perfecte. Tampoc ho son els països i els seus dirigents. A aquestes alçades no fa cap be a ningú posar més problemes el projecte europeu, especialment en uns moments delicats que ens cal treballar colze a colze per fer front a la crisi econòmica i financera.

Nosaltres però, modestament vam seguir treballant a Praga. Seguim avançant en trobar eines i tecnologies per millorar els serveis de salut pels nostres ciutadans i a poc a poc treballant per fer més Europa.

Comentarios

Entradas populares de este blog

L'ART I L' ART DE VIURE

Liderazgo: un elemento clave para el siglo XXI